Bucătăria lui Florian






Orice gurmand intră în bucătărie la fel cum orice credincios intră în templu...cu pioşenie, nesăţios şi cu speranţă. Aş vrea ca bucătăria mea să fie un templu pentru orice suflet neostoit şi pentru orice pântec nesătul!

miercuri, 10 august 2011

...ca în vacanţă!















Nu vreau să vă mai bat capul cu reţete complicate, nici nu e cazul, pentru că e vară, e cald...şi eu unul nu am chef de nimic decât de leneveală...
Mai am puţin până la concediu şi număr zilele ca în armată...
Îmi tot imaginez că sunt pe malul mării, că lâncezesc într-un hamac la umbră, iar briza suflă uşor peste mine, aducând miros de caracatiţe fripte, de măsline şi brânzică, de frigărui rumenite la foc de cărbune şi aromă dulceagă de ouzo rece într-un pahar aburit...
Ca să mă potolesc niţel, dau fuga la bucătărie, fac un gyros din ceafă de porc, marinată cu ulei de măsline, cu sare, usturoi, foi de dafin, piper, oregano şi oţet balsamic.
Lângă acesta, merg câteva roşii, măsline, bucăţele de feta, ceapă şi tzatziki...salata cu castravete, iaurt, usturoi, lămâie, mărar şi ulei de măsline.
Hai că mai sunt câteva zile şi vine şi vacanţa...
Vă pup şi vă doresc o vară minunată!